Finalkonsert med solister, kör och kammarorkester

Söndag 16 juli kl. 19:00 Djura kyrka

Program

Ur ”Den svenska mässan” av J. H. Roman med unga sångstjärnor, kör och kammarorkester.

Mozart: Divertimento

Emilia Utter, sopran, Kari Koskinen, mezzo,

Djura kör, Liselotte Ambjörn, körledare, Djurakapellet,

Mats Liljefors, dirigent

Emilia Utter

Sopran

Emilia Utter debuterade 2016 vid 20 års ålder på Kungliga Operan i Stockholm i Debussys opera Pelléas et Mélisande. Hon har gestaltat huvudrollen i Lucie av Grétry och redan varit gästsolist i kända konsert- och operahus, bl.a. The Victoria and Albert Museum i London. Tidigare i år har hon medverkat i Riddar Blåskägg/Judith på Folkoperan i Stockholm. Emilia brinner för att vidga vyerna genom att spränga genregränser, ingå i nya samarbeten och format. Hon komponerar sånger och arrangerar. Hon arbetar med Flen World Orchestra med musiker från olika kontinenter och musikkulturer. Hon har turnerat internationellt som solist med den uppmärksammade sydafrikanska orkestern MAGI.
Kari Koskinen

Mezzo

Kari Koskinen, mezzosopran och alt är född i Bjursås utanför Falun. Redan som liten förälskade hon sig i operakonsten och började att sjunga vid nio års ålder. Hon har tidigare utbildat sig vid Musikkonservatoriet Falun och Vadstena Sång och Pianoakademi. I år tar hon slutexamen efter tre års studier på Institutionen för Opera på Stockholms Konstnärliga högskola (Operahögskolan). 
Operadebuten skedde sommaren 2019 som Tredje damen i Mozarts Trollflöjten på Opera på Skäret i Kopparberg. Hon har tilldelats det prestigefyllda Joel Berglund-stipendiet och stipendier ur Erik Grudds stiftelse och Kungl. Musikaliska Akademien
Mats Liljefors

Dirigent

Mats Liljefors är utbildad i Sverige, Schweiz, Tyskland och Frankrike. Han har varit konsertmästare i Frankrike och Tyskland, professor vid Minnesota University, förste gästdirigent för Eremitageorkestern i St. Petersburg och dirigerat Münchens filharmoniker, Bolsjoj-operan, Jerusalem Symphony Orchestra, Ukrainas nationalfilharmoni m.fl. 1970 grundade han Musik på Slottet i Stockholm och förblev konstnärlig ledare till 2015. Med Royal Swedish Chamber Orchestra (StockholmsEnsemblen) har han turnerat runt hela världen. Han ledde i Rom det moderna uruppförandet av ”Stjärnornas makt” av Stradella, beställt 1676 av Drottning Christina och är sedan 2012 ledare för det EU-sponsrade kulturprojektet ”Queen Christina of Sweden”.

Djura kör

Djura kör under ledning av Liselotte Ambjörn. Till denna konsert förstärks Djuras egen församlingskör med sångare från andra delar av Siljanstrakten.

 

Djurakapellet

Djurakapellet är en kammarorkester med solister i alla stämmor. Musikerna kommer från Dalarna och resten av världen.

Liselotte Ambjörn, organist och körledare, är utbildad vid musikhögskolan i Piteå där hon har studerat orgel för professor Hans-Ola Ericsson. Hon har jobbat som kyrkomusiker i bl.a Kil, Stora Tuna, Åkersberga och senast Siljansnäs. Hon är bosatt i Djura och vikarierar efter sin pension som körledare i Djura.