Magisk musik för blockflöjt och cembalo

Onsdag 12 juli kl. 19:00 Djura kyrka

Program

Musik av Leo, Telemann, Roman, Royer och Åhrström m fl
Dan Laurin, blockflöjt och Anna Paradiso, cembalo

Dan Laurin

Blockflöjt

Dan Laurin är en av vår tids mest omtalade blockflöjtister, berömd i hela världen för sin utpräglade klangmedvetenhet och scennärvaro. Dan har, som interpret och skivartist med fyrtio skivor i diskografien, vunnit ett stort antal priser och utmärkelser, bland annat två Grammisar. Hans omfattande repertoar sträcker sig från medeltida danser med balkaninspirerad improvisation via högbarockens finlir och finess fram till dagens komplexa musik inkl. frijazz och komponerad konstmusik. Dan har inspirerat dagens kompositörer att skriva musik till honom, allt från soloverk till konserter med stor orkester och samarbeten med jazzensembler, även elektroakustisk musik och musik för elförstärkt blockflöjt. För sina tolkningar av nutida musik har Dan tilldelats Svenska Tonsättareföreningens Interpretpris. Han är professor vid Kungliga Musikhögskolan och arbetar för närvarande även som forskare med stöd från Vetenskapsrådet.
Anna Paradiso Laurin

Cembalo

Anna Paradiso Laurin betecknas av Musicweb-International i England som ”en av de mest framstående klaverspelarna i världen idag”. Hon har framträtt solistiskt runtom i Europa, USA, Japan, Taiwan, Hong-Kong och Libanon m.fl. För skivbolaget BIS har Anna spelat in otaliga skivor på cembalo, klavikord, hammarklaver och modernt piano, både som solist och continuospelare. För dessa skivinspelningar har hon vunnit Grammis i Sverige och fått entusiastiska recensioner internationellt. Hennes inspelning av J.H. Romans klaversonater utsågs till ”Årets Skiva” av American Record Guide.
Anna föddes i Bari, Italien men bor i Sverige sedan 2006. Hon är cembaloprofessor på musikhögskolan i Matera (Italien) samt lärare och konstnärlig forskare i repertoaren för svenska tidstypiska klaverinstrument vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.