"Sagan om Jenny Lind" Familjeföreställning

Lör 13 jul 13.00 Wasasalen

Jenny Lind, vem var hon? I denna lekfulla saga med sång och musik möter vi Näktergalen från Norden. En föreställning om att våga tro på sig själv och följa sina drömmar.

OM PRODUKTIONEN

Stockholm, Berlin, London och Amerika! Jenny Lind blev världsstjärnan som hyllades av de största kompositörerna, umgicks med kungligheter och avgudades av sin publik. Men vem var hon egentligen? Den första delen handlar om Jennys barndom i Sverige och den andra om hur hon tog världen med storm. Jenny började sitt liv hos en fosterfamilj. Hon var bortvald av mamman, som var ogift och inte ville kännas vid Jenny. Sången och musiken blev tidigt ett sätt för Jenny att drömma sig bort och så småningom även hennes väg ut i livet och världen. En dag när hon som barn satt i ett fönster och sjöng blev hon upptäckt och fick komma till Kungliga Operan och sjunga upp. Därefter avlöste succerna varandra och Jenny fick inte bara roller i Sverige utan fick resa på turnéer i Europa och Amerika. Jenny träffade sin tids allra mest framgångsrika personer. I den här föreställningen får man bland annat möta sagoförfattaren H.C. Andersen, Drottning Victoria, cirkusdirektören P.T. Barnum och andra personer som var viktiga i Jennys liv.

Rollen som Jenny Lind spelas av sopranen Elin Rise och Fredrik Hiller, som är både skådespelare och pianist spelar de övriga sju rollerna i berättelsen med både humor och allvar.

Tema: tillhörighet, drömmar, ensamhet, längtan, sorg, kärlek, succé, kultur och musikhistoria.

Elin och Fredrik har många års professionell erfarenhet och är utbildade vid Musikhögskolan, Stockholms operastudio och Teaterhögskolan. De jobbar även med pedagogisk verksamhet vid Calle flygare teaterskola och med sångundervisning.

KONSTNÄRLIGT TEAM

Manus: Elin Rise
Regi: Fredrik Hiller baserad på vuxenföreställningen Näktergalen i regi av Marianne Sand.
Foto: Knut Koivisto.
Producent och konstnärlig ledare: Marianne Sand
Föreställningen passar bäst för barn 7 – 14 år men kan även uppskattas av äldre och yngre barn.