Unga stjärnor, ljuv romantik, känslor

Fredag 14 juli kl. 19:00 Djura kyrka

Program

Musik: Händel, Musgrave, Enescu, Sibelius, Bonis, Puccini, Höhne, Poulenc, Bridge och Bellini.
Amanda Liljefors, sopran, Alexander Lindh, trumpet, Matilda Lindholm, piano

Amanda Liljefors

Sopran

Amanda Liljefors började som pianist på musikskolan Lilla Akademien och växlade vid 17 års ålder till sång, hennes stora passion. Hon har studerat på Vadstena folkhögskola, Kungl. Musikhögskolan (kandidatexamen 2018) och Operahögskolan där hon blev klar våren 2021. Som solist har hon framträtt i Sverige och Paris, Bryssel, Lissabon, Wien m.fl. Bland operaroller finns Eurydike i Orfeus och Eurydike, Micaëla i Carmen, Magda i Konsuln av Menotti. Vintern 2021/2022 gjorde hon sin första roll på Kungl. Operan i barnoperan Snödrottningen och förra året debuterade hon på Norrlandsoperan i rollen som Mariane i Kirke Mechems opera Tartuffe. Sommaren 2022 debuterade hon även som Mimi i Puccinis La Bohème i Dala-Flodas OperaFest. Hösten 2023 är hon åter engagerad till Norrlandsoperan.

Alexander Lindh

Trumpet

Alexander Lindh kommer från Borlänge där han fick sin första musikaliska skolning på Borlänge musikskola. Därefter följde studier i trumpet vid musikkonservatoriet i Falun för Mats Heinemann och på Malmö musikhögskola för professor Håkan Hardenberger. Alexander är anställd i Linnékvintetten/Uppsala kammarorkester sedan 2023 och har innan dess jobbat i bland annat Arméns musikkår. Parallellt med sina anställningar frilansar han med olika orkestrar och ensembler runt om i Sverige. Alexander har också varit solist vid flertalet tillfällen med både Borlänge och Dalarnas orkesterföreningar i bland annat Haydn’s trumpetkonsert.

Matilda Lindholm

Piano

Matilda är en flitigt efterfrågad pianist som framträder regelbundet i Sverige som solist och kammarmusiker. Viktigt i Matildas musikerskap är att sprida och ta fram mindre etablerarde tonsättare, främst kvinnliga. Under våren 2022 gav Matilda det första framförandet i norden av Dora Pejacevics pianoskonert vid en konsert tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester, och senare samma år även med Norrköpings Symfoniorkester. Matilda gjorde även året 2022 sin debut i Grünewaldsalen i Konserthuset i Stockholm följt av en konsertserie med samma program i regi av Musik i Syd. Hon har synts i många välkända festivaler runtom landet, bland annat på Pianorama i Stockholms Konserthus under ledning av Roland Pöntinen, Piano Visions, Sandvikens kammarmusikfestival m.fl.